Snijbietquiche

Snijbiet is een bladgroente uit de amarantenfamilie. In veel streken wordt het ook wel warmoes genoemd. Je kunt het blad en de steel van deze groente eten.

Ik heb deze keer gekozen om een quiche te maken. Hiervoor is de snijbiet erg geschikt. Hieronder het recept ervan met een beschrijving.

Eet smakelijk!

Rik Beumer
Lekker Loarns

Ingredi├źnten

1 bos regenboogsnijbiet (ca. 300 gram)
1 gesnipperde grote ui (2 kleine kan ook)
200 gram fijngesneden champignons
2 tenen fijngesneden knoflook
4 plakken bladerdeeg (Koopmans)
200 ml ongezoete slagroom
2 kleine eieren
60 gram geraspte oude kaas

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pak een kleine springvorm of een kleine ovenschaal, vet hem in en bekleed hem met bakpapier.
Leg hier de plakken met bladerdeeg in zodat ze iets over de rand vallen.
Doe een klontje boter in de pan en doe de fijngesneden ui en knoflook erin. Fruit dit even aan en voeg de champignons toe. Wanneer dit gaar is voeg je de fijngesneden snijbiet toe en stoof dit tot het gaar is. Meng de eieren met de room en klop dit licht los. Voeg dit aan de snijbietmassa toe en breng dit op smaak met zout en peper. Doe dit alles bovenop het bladerdeeg en top af met de geraspte kaas.
Bak af in de oven voor 15 minuten. Draai de oven terug naar 180 graden en bak nog eens 15 minuten. Laat 10 minuten buiten de oven staan en tast lekker toe.