Quinoa met aubergine en zoete aardappel

De aubergine is een groente die oorspronkelijk uit Myanmar komt. In de 15e eeuw is deze via Spanje in Europa gekomen. Hij komt uit de familie van de nachtschade-achtigen.

De zoete aardappel komt uit de windefamilie. Hij bevat veel van de suiker raffinose die winderigheid veroorzaakt, dus eet er niet teveel van.

Ik heb van deze 2 ingrediënten een gerecht gemaakt met Oosterse en Marokkaanse invloeden.

Eet smakelijk!

Rik Beumer
Lekker Loarns

Ingrediënten

1 middelgrote ui
500 gram zoete aardappel
500 gram aubergine
1 theelepel ras el hanout
100 gram ketjap manis
2 tenen knoflook
150 gram quinoa

Beschrijving

Zet een pan met water op en een beetje zout en breng dit aan de kook. Kook hierin de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd van de aubergine de kop en kont af en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
Zet een ruime bakpan op de hittebron en zorg dat deze goed heet wordt. Doe hier een goede scheut neutrale olie in en voeg de zoete aardappel toe. Bak deze voor ongeveer 3 minuten. Voeg hier de ui en knoflook bij en schud een paar keer om. Voeg nu de aubergine toe en bak het geheel tot alles mooi beetgaar is. Voeg nu de ras el hanout toe en blus dit af met de ketjap. Schud een paar keer goed om en maak op smaak met zout en peper.
Doe dit in een grote schaal samen met de quinoa. Ik heb hier een paar kip schnitzels bij gebakken, maar daar kun je eindeloos in variëren.