Paksoi met zeebaars

De paksoi is van origine een Aziatische groente. Hij valt onder de kruisbloemenfamilie. De kruisbloemenfamilie kent veel wintergroenten waaronder verschillende koolsoorten. De paksoi valt ook onder de koolsoorten maar is eigenlijk een bladgroente.

Daarom heb ik er voor dit recept een Aziatische draai aan gegeven. Hieronder de beschrijving.

Eet smakelijk!

Rik Beumer
Lekker Loarns

Ingrediënten

1 paksoi
8 gram sesamzaad
100 gram ketjap manis
2 trostomaten
¼ ui
1 teen knoflook
60 gram geitenkaas
3 stukken zeebaarsfilet

Beschrijving

Snijd de onderkant van de paksoi. Was waar nodig de stengels van de paksoi en schud ze goed droog. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Snijd het donkerste blad van de paksoi gedeeltelijk af. Snijd de rest in grove stukken.
Zet een grote bakpan op en laat deze goed heet worden. Doe er een scheut olijfolie in en bak de paksoi stevig aan voor een minuut of 3. Strooi de sesamzaadjes erover en bak deze kort mee. Blus nu af met de ketjap en laat deze iets inkoken tot het mooi om de paksoi heen hangt.
Snijd ondertussen de tomaten in fijne blokjes. Meng deze met een teentje fijngesneden knoflook, een kwart gesnipperde ui, wat olijfolie, zout en peper.
Doe de paksoi in een ovenschaal en doe hier de tomatensalade overheen. Brokkel hier de geitenkaas overheen. Zet de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ondertussen de zeebaarsfilets op de huid tot ze mooi krokant zijn.
Serveer dit met wat lekkere nieuwe aardappelen en genieten maar.