De boerderij

Al generaties lang wordt er door de familie Koeslag geboerd aan de Lindenbergsdijk in Laren (Gelderland). Met Natuurboerderij Koeslag zetten Martijn en Linda Koeslag die traditie voort.

Natuurboerderij Koeslag is een kleinschalige biologische boerderij waar in samenwerking met plant, dier, hemel en aarde wordt gewerkt aan smaakvolle en gezonde producten die lokaal worden afgezet. Hiermee geven Martijn en Linda samen met Ap en Hermien (de ouders van Martijn) een nieuwe invulling aan de bestaande boerderij. In 2022 zijn we begonnen met de verbouw van groente en zonnebloemen. Onze droom voor de toekomst is een gemengde boerderij waar groente, fruit en andere gewassen worden verbouwd, en waar op kleine schaal dieren worden gehouden. Een gemengd bedrijf zoals vroeger, maar met de gemakken van nu.

Wij zijn 100% biologisch gecertificeerd bij Skal Biocontrole (Skal-nr. 111054) en mogen onze producten dus officieel als biologisch verkopen. Dit betekent dat wij boeren volgens de biologische principes. Zo bestrijden wij onkruid door te schoffelen. Dit doen we met de hand en met moderne schoffels aan de trekker. Ziektes en plagen proberen we zoveel mogelijk te voorkomen door te telen in stroken. Door verschillende groentes naast elkaar te telen, versterken de gewassen elkaar. Ook bloemenmengsels tussen de groente en vruchtwisseling (steeds een ander gewas op hetzelfde stuk grond) dragen hier aan bij.