Orzo met butternut en rucola

De flespompoen (butternut) is een soort muskuspompoen, en is familie van de courgette en de komkommer. De eerste pompoenen werden al zeker 7000 jaar voor het jaar 0 gekweekt in midden Mexico. Sinds +/- 1600 komen ze ook in delen van Europa voor. De flespompoen heeft een gladde vrij dunne schil die ook gegeten kan worden. De schil is wel iets taaier dan het vruchtvlees.

Ik heb met deze mooie groente een recept gemaakt. Namelijk orzo met pompoen en rucola.

Hieronder het recept ervan met een beschrijving.

Eet smakelijk!

Rik Beumer
Lekker Loarns

Ingredi├źnten (2 personen)

1 flespompoen (butternut)
2 gemiddelde uien
2 tenen knoflook
250 gram kookroom
75 gram rucola
200 gram orzo
100 gram geraspte kaas
200 gram (vegetarische) kipstukjes
zout en peper

Beschrijving

Zet een passende pan op het vuur. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn. Doe een scheut olie in de pan en fruit het rustig aan.
Maak ondertussen de pompoen schoon. Schil de schil er voorzichtig af met een schilmes en snijd de pitten eruit. Maak er blokjes van ongeveer 1×1 cm van. Doe de blokjes pompoen bij de pan in en fruit het een minuut of 5 lekker aan. Doe daarna de kipstukjes erbij en verwarm het nog even door.
Zet ondertussen een pan water op en kook de orzo een minuut of 8.
Doe de kookroom bij het pompoenmengsel en laat het rustig gaar worden allemaal.
Wanneer de orzo gaar is giet deze in een zeef. Doe de orzo bij het pompoenmengsel zodra de kip goed gaar is. Snijd de rucola een paar keer door en voeg deze toe. Nu de geraspte kaas erbij en maak op smaak met zout en peper.